Support

Som kund har du eller kommer att få tillgång till vår kundportal och via den får du snabbast support men du kan även fylla i supportformuläret nedan.

Supportärende

Enbart för befintliga kunder där vi hänvisa andra att kontakta oss per telefon eller mejl.

F.A.Q.

Dom mest vanliga frågor vi får

Det mest vanliga är att din växelriktare inte får kontakt med ditt WiFi nätverk och är det bara tillfälligt så kommer din växelriktare försöka återkoppla igen och du kan återigen se vad som händer med ditt solsystem.

Får du inte detta att fungera inom 24 timmar så behöver du se över täckningen på ditt WiFi nätverk och kanske införskaffa en WiFi förstärkare till din växelriktare.

Har du din växelriktare uppkopplad via ethernet/lankabel så kolla upp ditt nätverk och router så ditt nätverk har uppkoppling.

Fungerar inget av detta så kontakta vår support, men även om du inte ser vad som händer i din APP så kan du vara lugn med att solsystemet producerar hela tiden.

Detta är inget konstigt fenomen eftersom ditt solsystem med olika takytor ligger i olika väderstreck samt installerade i separata slingor, vilet kan innebära att en sydsida startar snabbare och producerar mer än en öst eller västsida. Har du dessutom solceller på en norrsida så får du bara acceptera att den sidan startar senare och producerar mindre.

Men du ska kontakta supporten om det är stora skillnader mellan syd, väst och öst.

När en växelriktare jobbar som mest kommer det höras mer eller mindre och helt beroende på vilken växelriktare som är installerad, men det innebär inte att det är fel på växelriktaren.

Skulle växelriktaren vara placerad på en plats som utsätts för sol eller värme så får den jobba extra mycket och då kan den brumma och låta.

Skulle din växelriktare stänga av sig under dagtid vid flertal tillfällen så kontakta supporten för att se över både volt i slingor samt placering av växelriktaren

Det Svenska vädret brukar alltid ta hand om detta med regn som sköljer av dina solceller och har du fått installerat bra solpaneler med anti- dust så sköter sig detta själv.

Använd aldrig rengöringsmedel eller skrapa bort smuts etc på panelerna, för dels kan du skada panelernas ytbeläggning, repa panelens glasyta och värsta fall få en oerhört otrevlig likstömsstöt vilket en människa inte mår bra av och ibland livshotande.

Låt vädret ta hand om detta…

Du ska först prata med den som installerat ditt solsystem och höra om dom kan hjälpa dig med kontakten med tillverkaren av produkten, kan dom inte det så får du själv kontakta tillverkaren och begära ett garantiåtagande vilket kan vara krångligt beroende på vilka produkter som har levererats. Där finns några som har Svensk och Europeisk support, medan dom flesta har sin support i tillverkarens land som så ofta är Kina.

Men är du kund hos oss via tjänsten SOLFOKUS så blir detta inget bekymmer då vi tar hand om allt detta där vi även skickar ut en servicehen som gör en första inspektion av vad som kan vara fel.
Därefter samlar vi all data och kontaktar tillverkarens support för åtgärd.

Kontaktinformation

Adress

Certena Care Fastighet & Entreprenad AB
På vår logotype, bilar och skyltar kallar vi oss för Certena Green

Öppettider

Du är hjärtligt välkommen att besöka oss men då vi väldigt ofta är ute på uppdrag så ring oss och boka en tid.

Måndag – Fredag

Lördag- Söndag & helgdagar

Rulla till toppen

Boka möte med oss

Helt kostnadsfritt och utan köppvillkor

Du kanske står inför en solcellsinvestering, funderar på detta eller vill bara få information om vad det kostar.
Vi besöker dig och gör seriösa kalkyler som du helt fritt kan använda för kommande beslut.